Alacsony szinten tartás

Ha egy játékos a saját köre végén 5-nél több kártyát tart a kezében, el kell dobnia közülük annyit, hogy a kezében csak 5 maradjon. Amennyiben a legalacsonyabb szintű vagy a legalacsonyabb szintűek egyike vagy, ezeket a kidobott kártyákat a többi kijátszott lap paklijába kell helyezned. Ha azonban egy magasabb szintű játékos dobja a kezében lévő kártyákat, azokat a legalacsonyabb szintű munchkin kapja. (Ha több ilyen van, azok között egyenlően kell szétosztania; ha erre nincs mód, a kártyát dobó játékos dönti el, ki mit kap.)

A játék első felében érdemes alacsony szinten tartanod magad, hogy a kidobott lapokat te kapd. Ezek gyakran értéktelen kártyák, de a játék előrehaladtával egyre becsesebb lapok érkeznek ebből a forrásból.

Persze a szintlépés nem minden esetben a te döntésed, hiszen a sikeres csatákért automatikusan járnak a szintlépések. Az elkerülhetetlen növekedés mellett azonban el tudod titkolni a kezedben lévő szintlépő kártyákat, nem muszáj kijátszanod őket a második körödben, illetve rögvest akkor, amikor egy szörny legyőzése után húzod azt a kincslapok közül.

Emellett spórolhatsz a szintlépést célzó tárgyeladással is úgy, hogy a használhatatlan tárgyakat magadon viseled, de nem számolod be a bónuszpontjaid közé. Ezeket érdemes a bónuszt adó tárgyaidtól külön tárolnod az asztalon, hogy ne keveredjenek össze egymással. Persze ilyenkor is ügyelned kell az egyes tárgyak egymással történő összeférhetetlenségére (pl. nem vihetsz három egykezes tárgyat, nem lehet a fejeden két fejfedő, stb.).

bodr2011. febr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!