Halál mindenki számára 9-es szinten

A játék célja, hogy elérd a 10-es szintet. Többféle módon lehet szintet lépni a játék során, de 9-ről 10-re - az Isteni beavatkozás kártyalap kivételével - csak sikeres harc útján lehet eljutni. Amikor valaki a 10-es szint eléréséért, azaz a játék befejezéséért harcol, a többiek minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a munchkin győzelmét megakadályozzák, és ehhez a legsúlyosabb csatamegsemmisítő, szörnytápoló vagy munchkint támadó kártyákat is ki szokás játszani.

A 14. szintű Elmondhatatlanul undorító, leírhatatlan szörnyeteg szívása a következő: "Elmondhatatlanul szörnyű halál mindenki számára, kivéve a varázslókat. A varázslók elveszítik mágikus erejüket - dobd el a Varázsló kasztkártyádat!". Ha egy játékos meghal, az összes cuccát elveszíti a szintjén, a faján és a kasztján kívül. A hullarablás során a kézben tartott kártyákat az asztalon lévő lapok mellé kell helyezni, és a legmagasabb szinttel rendelkező játékostól kezdve mindenki választ magának belőlük egy-egy kártyát magának (az azonos szintű játékosok kockadobással döntik el, melyikük választ előbb).

Ha 9-es szintű játékosként kihívod magad ellen ezt a szörnyet, és veszítesz, a többi játékos is meghal, így elveszítik azokat a lapokat, amikkel később támadhatnának téged egy következő csatád során.

Persze ennél sokkal könnyebb dolgod van, ha a szörny mellett tartogatsz egy Varázsló kasztkártyát is, és a szörnnyel való bajkeresés előtt kasztot váltasz. Ha a játékban több varázsló is jelen van, egy kasztirtó átokkal elérheted, hogy a szívás számukra is halált jelentsen, de ehhez már nagyon nagy szerencse szükséges.

bodr2011. febr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

bodr

@Attila_Batky: Köszi a korrigálást, igazad van! Mi éveken át téves értelmezéssel játszottuk ezt.

Attila_Batky

Aha nem. Ezzel maximum magadat ölheted meg illetve azt aki veled együtt csatázik. Butaságokat terjeszteni nem szép dolog. Néha olvasnod kéne a Munchkins ANGOL fórumot, meg azt, hogy a kártyák eredeti angol szöveggel hogy is vannak megfogalmazva.

"Elmondhatatlanul szörnyű halál mindenki számára, kivéve a varázslókat. A varázslók elveszítik mágikus erejüket - dobd el a Varázsló kasztkártyádat!". A mindenki itt nem "minden játékos"-t jelent, hanem minden kasztot és fajt aki ezzel a lénnyel megütközik. Az eredeti angol szöveg így szól:

"An unspeakably awful death for anyone but a Wizard. A wizard merely loses his powers."
Az "anyone" az bárki és nem "mindenki".